Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ ΣΤΙΣ 31-7-2024


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ ΣΤΙΣ 31-7-2024
Όπως είχαμε ανακοινώσει, ο σύλλογος μας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, διοργάνωσε στις 31-7-2024 επίσκεψη στο βουνό Αποπηγάδι, και ειδικότερα στη θέση Καρακόλι που είναι δίπλα στην κορυφή Αη Ζήνας. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν κυρίως η προβολή και η ανάδειξη των ιστορικών σημείων της περιοχής, που εκτός των άλλων χαρακτηρίζεται ως ένα μέρος με ιδιαίτερο φυσικό κάλος. Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.
Δυστυχώς λίγα λεπτά μετά που φτάσαμε εκεί , μας συνέβη ένα ατύχημα. Ενας από εμάς, βοηθούντος και του ισχυρού ανέμου, έπεσε και κτύπησε στο κεφάλι.
Αποτέλεσμα ήταν να μην αρχίσει καν η ξενάγηση, που είχε προγραμματιστεί να γίνει από τον Ευτ. Κορκίδη, γιατί ανησυχούσαμε σοβαρά για την υγεία του τραυματία. Ευτυχώς διαπιστώθηκε το βράδυ στο νοσοκομείο που πήγε, ότι το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό.
Ετσι η εκδήλωση αναβλήθηκε. Πάντως ο αιδεσιμότατος ιερέας παπά Ευτύχης έκανε την δέηση του για την ανάπαυση των ψυχών όλων των Χριστιανών που επι τουρκοκρατίας πολέμησαν εκεί τους κατακτητές, και πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν σε αυτό το μέρος.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤ. ΚΟΝΤΑΔΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημόνων Σελίνου, μετά την είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κονταδά, αποφάσισε να εκφράσει και δια του τύπου τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Κωνσταντίνος Κονταδάς, διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Καντάνου από το 1990 έως το 1998  και  πρώτος Δήμαρχος Καντάνου από το 1998 έως το 2006 , ενώ στην περίοδο του Δήμου Καντάνου – Σελίνου είχε διατελέσει πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καντάνου.  Ήταν  από τους ιδρυτές του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας 

Διακρίθηκε για το ήθος του, την αποτελεσματικότητα στις ενέργειες του,  την μαχητικότητα του προκειμένου να πετύχει αποτελέσματα που θα ωφελούσαν το Σέλινο, αλλά και γενικά για την αγάπη στην επαρχία του.

 

Χανιά 26-8-2024

 

Για το Δ.Σ.

  

 Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Λουκάς Μπασιάς                                      Γιάννης Θεοδωράκης