Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σύλλογος επιστημόνων Σελίνου για το βιβλίο του Ευτύχη Λαμπουσάκη





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ

Θέμα: Σχετικά με βιβλίο του κ. Ευτύχη   Λαμπουσάκη

Πριν  λίγες μέρες έγινε στα Χανιά η παρουσίαση ενός  βιβλίου του κ. Ευτύχη  Λαμπουσάκη ,  διδάκτορος ιατρού,  με τίτλο «Η ιατρική περίθαλψη στην επαρχία Σελίνου, τα πρώτα 50 χρόνια από την Τουρκική απελευθέρωση (1900-1950)», που είναι έκδοση  του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.
Στο βιβλίο αυτό δίδονται βιογραφικά στοιχεία για τους γιατρούς, τους πρακτικούς γιατρούς και τις μαίες της περιόδου (1900-1950), παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό και διάφορα άλλα στοιχεία που αφορούν τους παραπάνω  και αναφέρονται στην κοινωνική, την πατριωτική και στην επιστημονική τους δράση, ιδιαίτερα  βέβαια στον ιατρικό τομέα. Επίσης παρουσιάζονται οι δυσκολίες που υπήρχαν την περίοδο εκείνη καθώς επίσης  γίνεται αναφορά στα Ασκληπιεία της αρχαίας Ελλάδας  και ιδιαίτερα στο Ασκληπιείο της αρχαίας Λισσού, που βρίσκεται στην επαρχία Σελίνου.
Το βιβλίο του κ. Ευτύχη Λαμπουσάκη είναι μια εξαιρετική προσφορά στον τόπο της καταγωγής του, την επαρχία δηλαδή του Σελίνου, αφού κατόρθωσε να αποθανατίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους,  είτε επιστήμονες, είτε πρακτικούς γιατρούς και μαίες, που προσέφεραν τις μεγάλες υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής, κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν την εποχή εκείνη.
Συγχαίρουμε λοιπόν τον συγγραφέα του βιβλίου, που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και του ευχόμαστε να συνεχίσει την προσφορά του.

                                          Χανιά 5-12-2013
                                              Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Λουκάς Μπασιάς                                         Γιάννης Ξανθουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.