Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ ΣΤΙΣ 14 ΚΑΙ 15 ΜΑΪΟΥ 2022

 


 

Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 14 και 15 Μαίου 2022  διοργανώνεται  στην Κάνδανο διημερίδα  με θέμα «Γνωριμία με τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες και ευρύτερα τους πνευματικούς δημιουργούς του Δήμου Καντάνου-Σελίνου».

Στις ομιλίες που θα γίνουν θα  παρουσιαστεί το έργο 78 πνευματικών δημιουργών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση θα τελειώσει με την αυτοπαρουσίαση δημιουργών, οι οποίοι, ενδεχομένως, δεν έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα.

 

Η διημερίδα αυτή αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια για να αναδειχθεί το έργο των πνευματικών δημιουργών της επαρχίας μας, και θα γίνει αναφορά σε αυτούς που μας είναι  γνωστοί.

Όμως ενδέχεται να υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός δημιουργών, που όμως δεν γνωρίζουμε,  και έτσι δεν έχουν  συμπεριληφθεί.

Σε περίπτωση πάντως  που μας γίνουν γνωστά και  άλλα ονόματα δημιουργών  που δεν τα έχουμε υπόψη μας μέχρι τώρα και οι ίδιοι δεν είναι δυνατόν να προσέλθουν και να αναφερθούν στο έργο  τους,  θα προσπαθήσουμε στο προσεχές μέλλον να οργανώσουμε και άλλη εκδήλωση ώστε να  γίνει γνωστό και το δικό τους έργο.

Σημειώνουμε πάντως ότι  ο Σύλλογος Επιστημόνων Σελίνου είχε ανακοινώσει στις 18-1-2021  στο Blog  του συλλόγου τα εξής σχετικά με τη διημερίδα αυτή που προγραμματιζόταν  για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 και αναβλήθηκε λόγω των υγειονομικών μέτρων:

«Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, με την αρωγή του Δήμου Καντάνου - Σελίνου και τη συνδρομή του Συλλόγου Επιστημόνων Σελίνου, οργανώνει διήμερο στην Κάντανο , για τη γνωριμία με τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες και ευρύτερα τους πνευματικούς δημιουργούς του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Προκειμένου να έχουμε τα ονόματα για όλους τους αναφερόμενους παραπάνω , ώστε να μην ξεχαστεί κανένας, παρακαλούμε να μας δώσετε πληροφορίες στα email:

1)του Προέδρου του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας kostasmoutzouris@hotmail.gr

2)του Προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Σελίνου lukasbassias@gmail.com»

Επίσης η ίδια ανακοίνωση δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Σελινιώτικα Νέα,  στη σελίδα 20,  στις 20-1-2021.

 

Από τότε μου έγιναν γνωστά τα ονόματα 2 ακόμη συγγραφέων, δηλαδή του Μ. Παπαγρηγοράκη και Γ. Τζατζιμάκη, το έργο των οποίων θα παρουσιαστεί.

 

To blog του συλλόγου μας έχει τη διεύθυνση:

http://sylepistselinou.blogspot.com/search?updated-max=2021-02-20T01:57:00-08:00&max-results=7&start=7&by-date=false


                                                                                                 Λ. Μπασιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.