Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ζητείται από τον Δήμο η τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των Σελινιωτών που σκοτώθηκαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ   ΣΕΛΙΝΟΥ         

                                                                     Χανιά 16-10-2023

Κροκιδά 31 Χανιά  

Τηλ. 6977390273 


Προς: τον Δήμο Καντάνου -  

Σελίνου   Παλαιόχωρα

                                                   

 


Θέμα: Ζητείται να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των Σελινιωτών που σκοτώθηκαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

 

Κύριε Δήμαρχε

Με την ευκαιρία της επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940 που θα έχουμε σε λίγες μέρες, ο Σύλλογος Επιστημόνων Σελίνου γνωρίζοντας ότι από το Σέλινο κατάγονται 33 άνδρες που σκοτώθηκαν κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, σας προτείνει τα εξής:

Να κατασκευαστεί μαρμάρινη πλάκα, πάνω στην οποία θα αναγράφονται όλα τα ονόματα των Σελινιωτών που έχυσαν το αίμα τους κατά τον πόλεμο αυτό. Η πλάκα αυτή προτείνουμε να τοποθετηθεί σε κατάλληλη θέση στο μνημείο στην Παλαιόχωρα. Στο μνημείο αυτό, όπως είναι γνωστό,  ήδη υπάρχει μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα πολλών άλλων Σελινιωτών που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές κατά την Γερμανική κατοχή.        

Ολοι τους σκοτώθηκαν κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. 

Επειδή θεωρούμε ότι οι νεκροί μας του Ελληνοϊταλικού πολέμου δεν πρέπει να μένουν στην αφάνεια, και ότι τους αξίζει για την θυσία τους κάθε τιμή και ευγνωμοσύνη, σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την κατασκευή και τοποθέτηση αυτής της τιμητικής πλάκας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγα χρόνια είχαμε μαζί οργανώσει μια εξαιρετική τιμητική εκδήλωση για αυτούς στην Παλαιόχωρα.

Συνημμένα σας στέλνουμε μια κατάσταση στην οποία αναγράφονται τα ονόματα τους, ο βαθμός τους, το χωριό καταγωγής τους καθώς και άλλα στοιχεία.

 

  Ο Πρόεδρος                                 

Λουκάς Κ. Μπασιάς                    

 Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Μιχ. Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.