Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σύναξη συλλόγων Σελίνου στην Κάνδανο

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!   Σύναξη Συλλόγων Σελίνου στην Κάντανο

Την Κυριακή 27 του Μάρτη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επιστημόνων Σελίνου έγινε μάζωξη των Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων της επαρχίας.
Ηταν όλοι εκεί. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Λουκάς Μπασιάς, Αριστείδης Δαράκης, Ηλίας Βαρδουλάκης, Tζατζάνης Στρατής, Ευτύχης  Λαμπουσάκης και Γιάννης Ξανθουδάκης.
Οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων Κασσελάκης Ιάκωβος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καντανία», παπά Ευτύχης Ανδρουλάκης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ψηλάφι», Στέλιος Μαvωλακάκης του Συλλόγου «Πλέμενος» Πλεμενιανών, Ευτύχης Αποστολάκης Πολ/κού Συλλόγου Κακοδικίου, Νίκος Μανουσάκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπανιάκου – Κάλαμου -Βληθειά, Νίκος Αποστολάκης του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Συλλόγου Παλαιόχωρας, Θοδωρής Σκαλιδάκης από τον Σύλλογο Σαρακήνας, Δήμητρα Σαρικάκη από τον Σύλλογο Γυναικών Βουτά, Στρατής Πουμπλάκης από τον Σύλλογο «Βιέννα»  Σκλαβοπούλας.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος και νύν Δημοτικός Σύμβουλος  Κωστής Κονταδάς και  μέλη των Συλλόγων.
Η Αρχόντισσα Παπαδερού από την Σούγια, η οποία δεν παρέστη λόγω κωλύματος, έστειλε γραπτό μήνυμα. Να σημειώσω εδώ ότι πλέον των προαναφερθέντων ήταν και άλλοι παρόντες με αξιόλογες τοποθετήσεις.  Τα λεχθέντα και τα συμπεράσματα της μάζωξης θα δημoσιοποιηθούν, λίαν προσεχώς από το άτυπο προσωρινό Προεδρείο εκείνης της ηµέρας.
Προσωπικά, θέλω να συγχαρώ όλους τους παρευρεθέντες για τις υψηλού επιπέδου τοποθετήσεις και προτάσεις των, για το πάθος και την επιθυµία που διέκρινε όλους για ένα  καλύτερο Σέλινο. Κανείς δεν ζήτησε τον ουρανό µε τα άστρα. Απλά ζήτησαν να καταγράψουµε την ιστορία της επαρχίας µας, τα µνηµεία (αρχαία και ιστορικά) τοπωνύµια, ιστορικού κυρίως ενδιαφέροντος, να φτιάξουµε µονοπάτια για περιπατητές, να γίνει Λαογραφικό Μουσείο. Απλά και υλοποιήσιµα πράγµατα. Αν δουλέψουµε όλοι και βοηθούντος και του Δήµου, κάτι θα κινηθεί στο Σέλlνο.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Προεδρείο του Συλλόγου Επιστηµόνων Σελίνου, όλους τους παρευρεθέντες και ιδιαιτέρως τον
Πολιτιστικό Σύλλογο Καντάνου γία την άψογη φιλοξενία τους, για το κέρασµά τους, για το βιβλίο και ηµερολόγιο που µας χάρισαν, για την ευγένεια και την αρχοντιά τους.

Φίλε Κασσελάκη δεν κρύβω πως σας ζήλεψα.

Νίκος Μανουσάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.