Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδοβανίου γράφει για τα προβλήματα της περιοχής του

Στις 13-4-2011 η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ροδοβανίου  κ. Τζορμπατζάκη Χρυσάνθη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Σελίνου και του έδωσε  την παρακάτω επιστολή που αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.


Αγαπητοί κύριοι
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην συγκέντρωση που έγινε στην Κάντανο την 27-3-2011. Ο λόγος που με εμπόδισε ήταν θέμα καθαρά υγείας και όχι αδιαφορίας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου για το ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας και παράλληλα την εκτίμηση μας, διότι παρόλο που αγαπάμε τον τόπο μας δεν είμαστε σε θέση, όπως εσείς , να μεθοδεύσουμε να αναδείξουμε και να υλοποιήσουμε αυτά που εσείς μπορείτε.
Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να επισημάνουμε και να γνωστοποιήσουμε τις ιδέες μας, τις ελλείψεις μας και τις προσδοκίες μας γιαυτό τον τόπο σε σας.
Αυτά που ειπώθηκαν στην συγκέντρωση μας βρίσκουν και εμάς σύμφωνους και με την ευκαιρία αυτή σας αναφέρω μερικά από τα προβλήματα του Ροδοβανίου.
Υπάρχουν και στον τόπο μας μέρη που αξίζει τον κόπο να αναδειχθούν και να γίνουν επισκέψιμα, μέρη που μαρτυρούν την ιστορία μας. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΥΡΟΣ -ΥΠΤΑΚΙΝΑ κ.α.
Σημειώνω ότι όταν θέλησα να επισκεφτώ την Αρχαία Ελυρο, δεν τα κατάφερα, διότι όλο το μέρος ήταν ένας δαίδαλος από συρματοπλέγματα και πουθενά σήμανση.
Κατά διαστήματα έχουν βρεθεί ανεκτίμητοι θησαυροί οι οποίοι αν και έχουν καταγραφεί ορισμένοι από την Αρχαιολογία, βρίσκονται πεταμένοι στις αποθήκες του χωριού,  αναξιοποίητοι και φοβάμαι ότι και αυτοί θα γίνουν κάποια στιγμή βορά των αρχαιοκαπήλων, όπως το μεγαλύτερο μέρος των ευρημάτων, των αρχαίων πόλεων μας. Άλλωστε πιστεύω ότι είναι γνωστό σε όλους.
Ένα δεύτερο θέμα που πονάει είναι η περιοχή «ΑΡΜΟΣ» απέναντι από τη  γειτονιά Ζυμβρού και δίπλα στο ΜΕΡΤΕ.
Είναι ένας πνεύμονας από τους μεγαλύτερους του τόπου μας αν όχι ο μεγαλύτερος. Είναι ένα πευκόφυτο δάσος εντελώς εγκαταλειμμένο  χωρίς οι γεωπόνοι να εξετάζουν τα δένδρα του, χωρίς επαρκή πυρασφάλεια, δύσβατος τόπος χωρίς δυνατότητα επισκεψιμότητας, στο έλεος των κακοποιών, όπως πρόσφατα ξέρουμε όλοι. (κατέστρεψαν μέρος του δάσους για να κάνουν καλλιέργεια ναρκωτικών.)
Τα προβλήματα του Ροδοβανίου είναι πάρα πολλά, έκλεισε το ταχυδρομείο του, υπολειτουργεί το αγροτικό του ιατρείο, δεν υπάρχει συγκοινωνία τακτική που να μπορεί κάποιος να πάει στην Κάντανο στο Κέντρο Υγείας, στην Παλαιόχωρα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού είναι υπερήλικες χωρίς δικό τους μέσο κυκλοφορίας.
Αυτά και άλλα πολλά είναι αυτά που μας απασχολούν και ελπίζω προσεχώς να μπορέσουμε να τα συζητήσουμε και από κοντά.


Ευχαριστώ

Τζορμπατζάκη Χρυσάνθη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΒΑΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.