Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τελευταία ανακοίνωση για την επίσκεψη στη περιοχή της Αχλάδας πάνω από το Κουστογέρακο Σελίνου στις 25-26 Ιουλίου 2015.



Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις περιοχές Αη Ζήνα, Καρακόλι και Πύργο του Σταυρού της Καντάνου, που βρίσκονται στην οροσειρά του Αποπηγαδιού, προγραμματίζουμε ανάλογη εκδήλωση στις 25 και 26 Ιουλίου 2015, στην ιστορική περιοχή της Αχλάδας, που βρίσκεται στη Σελινιώτικη Μαδάρα, πάνω από το Κουστογέρακο.

Ο σκοπός της επίσκεψης μας είναι κυρίως ιστορικός και φυσιολατρικός.
Στην περιοχή της Αχλάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της (Ψηλάφι, Γκίγκιλος, Φαράγγι Τρυπητής, Ακονιζιά, Ανιδοσέλλι, Κορδιάρης, Τούμπα κτλ) έλαβαν χώρα σημαντικά ιστορικά γεγονότα τόσο κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όσο και κατά την Γερμανική κατοχή 1941 -1945.
Κατά την διαδρομή θα περάσουμε από ένα απαράμιλλου κάλλους δάσος από πεύκα, κυπαρίσσια , πρίνους και ασφένταμους. Επίσης όλη η ευρύτερη περιοχή της Αχλάδας παρουσιάζει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος (φαράγγια, σπηλιές, γρεμνά, δάση κτλ).

Προγραμματίζουμε να γίνουν αναφορές τόσο για ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή , όσο και για τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, καθώς και ξενάγηση.
Επίσης από τεχνικούς που θα είναι μαζί μας θα γίνουν μετρήσεις στα ερείπια του κτιρίου του τυροκομείου της Αχλάδας, που ως γνωστό καταστράφηκε το 1943 μετά την γνωστή μάχη που έλαβε χώρα εκεί, προκειμένου να διευκολυνθεί μια αναστήλωση του στο μέλλον.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε θα είναι το εξής: Θα συγκεντρωθούμε στο Κουστογέρακο στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου. Με αυτοκίνητα θα μεταβούμε στην Αγία Αικατερίνη που βρίσκεται πάνω από το Κουστογέρακο. Από εκεί με πεζοπορία τουλάχιστον 3 ωρών θα μεταβούμε στην περιοχή της Αχλάδας.
Λόγω του υψομέτρου της περιοχής που είναι περίπου 1600 μέτρα και της απόστασης από το χωριό Κουστογέρακο θα διανυκτερεύσουμε στην ύπαιθρο.
Λόγω των απροσδιόριστων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν ( αέρας, ομίχλη, πάρα πολύ κρύο το βράδυ, κτλ.) τα απαραίτητα ατομικά εφόδια είναι τουλάχιστον τα παρακάτω:
Μπουφάν χοντρό, υπνόσακος, καπέλο, μπαστούνι, νερό και ότι άλλο θεωρεί ο καθένας αναγκαίο ότι του είναι απαραίτητο.
Την επομένη ημέρα Κυριακή θα επιστρέψουμε στο Κουστογέρακο.
Επισημαίνουμε ότι οι συμμετέχοντες για λόγους ασφαλείας, λόγω της μορφολογίας της περιοχής, θα πρέπει γενικά να ακολουθούν το πρόγραμμα το διοργανωτών.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται από το Σύλλογο Επιστημόνων Σελίνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Ανατολικοσελινιωτών το «Ψηλάφι», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουστογεράκου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούγιας και θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καντάνου - Σελίνου.

Για την καλλίτερη διοργάνωση και εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, καλό είναι να επικοινωνήσουν για την συμμετοχή τους, αλλά και να λάβουν γενικά πληροφορίες, στα τηλέφωνα:

Κορκιδάκης Ευτύχης 6973382773 email: efkorkidis@yahoo.gr
Μπασιάς Λουκάς 6977390273 email: bassias@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.