Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Οχι στην υποβάθμιση και κατάργηση σχολείων

Η υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Ροδοβανίου και η κατάργηση του Γυμνασίου Καντάνου
Τον τελευταίο καιρό λόγω των όσων εγράφησαν η ελέχθησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την  υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Ροδοβανίου και την κατάργηση του Γυμνασίου Καντάνου, ο Σύλλογος Επιστημόνων Σελίνου έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Με αφορµή την προσπάθεια που γίνεται για την υποβάθµιση του Δηµοτικού Σχολείου Ροδοβανίου και το κλείσιµο του Γυµνασίου Καντάνου, ο Σύλλογος Επιστηµόνων Σελίνου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε αυτό.
         Είναι γνωστό το πρόβληµα της ερήµωσης που παρατηρείται στα χωριά του Δήµου Καντάνου -­ Σελίνου. Εφ' όσον υλοποιηθούν οι σκέψεις για υποβάθµιση ή κλείσιµο σχολείων, αυτό θα έχει σαν συνέπεια να εγκαταλείψουν την περιοχή και άλλες, ­από τις ελάχιστες πλέον οικογένειες με νέα παιδιά που µένουν σε αυτά, που αγωνιούν για την µόρφωση των παιδιών τους.
         Δεν παραλείπουµε να επισηµάνουµε ότι στα σχολεία αυτά φοίτησαν μέχρι σήμερα πλήθος νέοι και αναδείχτηκαν πολλοί επιστήµονες (γιατροί, δικηγόροι, µηχανικοί, οικονοµολόγοι, πανεπιστηµιακοί δάσκαλοι κλπ) που προσέφεραν και προσφέρουν τα µέγιστα στην κοινωνία, σε όλους τους τοµείς.
                                                        Χανιά 17-2-2011
                                                           
                                                              Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν . Γραμματέας
    Λουκάς Μπασιάς                                                           Γιάννης  Ξανθουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.