Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ζητείται η επισκευή του σπιτιού του Εμμ. Μπακλατζή


Επισκευή σπιτιού Εμμαν. Μπακλατζή

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικου στα Χανιά, λόγω των εκδηλώσεων για την επαίτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, ο Σύλλογος Επιστημόνων Σελίνου τον επισκεύτηκε στις 30-11-2010 και του επέδωσε την παρακάτω επιστολή που αφορά την επισκευή του σπιτιού που γεννήθηκε ο Εμμαν. Μπακλατζής, τέως Πρόεδρος  της Βουλής.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ                                                    Χανιά 30-11-2010
               ΣΕΛΙΝΟΥ                                                                       Αρ. Πρωτ. 2
              
          Κροκιδά 31, Χανιά,  73100


Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Πετσάλνικο.


Κύριε Πρόεδρε
Σας ενημερώνουμε για ένα θέμα που αφορά τον συμπατριώτη μας Εμμ. Μπακλατζή και παρακαλούμε για την βοήθεια σας.
Όπως είναι γνωστό ο Εμμ. Μπακλατζής γεννήθηκε στο χωριό Μονή του νέου δήμου Καντάνου-Σελίνου.
Ηταν  ένας από τους τέσσερεις αρχηγούς του κινήματος του 1938 που έγινε στον νομό Χανίων, εναντίον του καθεστώτος του Μεταξά.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια βουλευτής του Νομού Χανίων και χρημάτισε  Γενικός Διοικητής Κρήτης.
Διετέλεσε επίσης πρώτος αντιπρόεδρος τη Βουλής των Ελλήνων και άσκησε καθήκοντα Προέδρου της Βουλής κατά την περίοδο  του 1965 και μετά.
Διώχτηκε από το χουντικό καθεστώς  και πέθανε πτωχός κατά  την περίοδο  της επταετίας.
Στο χωριό Μονή υπάρχει το σπίτι που γεννήθηκε ο Εμμ. Μπακλατζής  μισοερειπωμένο.  Το σπίτι αυτό είναι πολύ μικρό σε μέγεθος και με μικρή δαπάνη θα μπορούσε να επισκευασθεί ώστε να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού για την περιοχή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.
Σε αυτό μπορεί να εκτεθεί φωτογραφικό και άλλο υλικό από την ζωή και την δράση του Εμμ. Μπακλατζή. Επίσης από την δράση άλλων προσωπικοτήτων της περιοχής που έδρασαν σε διάφορες  ιστορικές περιόδους και δημιούργησαν την τόσο ένδοξη ιστορία που έχει να παρουσιάσει η περιοχή.
Όπως προκύπτει  από δημοσίευμα στην εφημερίδα «Σελινιώτικα Νέα» της 24-8-2000, σε εκδήλωση που έγινε στα Τεμένια Σελίνου κατά την οποία και τιμήθηκαν  τρεις  Σελινιώτες, μεταξύ των οποίων και ο Εμμ. Μπακλατζης, ο ανιψιός του Γεώργιος Ναναδάκης ανακοίνωσε ότι με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του παραχώρησε το πατρικό σπίτι του Εμμ. Μπακλατζή, στο οποίο ήσαν κληρονόμοι, στον Δήμο Ανατολικού Σελίνου, για αξιοποίηση του.
Με την επιστολή μας αυτή σας ζητούμε η Βουλή των Ελλήνων να αναλάβει να συντηρήσει το πατρικό σπίτι του Εμμ. Μπακλατζή, ώστε από την μια να τιμηθεί το άξιο αυτό τέκνο του Σελίνου και από την άλλη λειτουργώντας ως Μουσείο  να αποτελέσει Κέντρο Πολιτισμού για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, τονώνοντας έτσι με τις επισκέψεις σε αυτό τουριστών και άλλων ενδιαφερομένων, την οικονομία της περιοχής που συνεχώς ερημώνει.
                                           
                                           Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                              Ο  Γεν. Γραμματέας
Λουκάς Μπασιάς                                                     Γιάννης Ξανθουδάκης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.