Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Προβολή εκκλησιών Μονής Σελίνου

Προβολή των εκκλησιών του χωριού Μονής
που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ο Σύλλογος μας μετά από αίτημα της ενορίας του χωριού Μονής, έχει αναθέσει σε μέλος του (τον οποίον ευχαριστούμε πολύ αλλά θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) να κατασκευάσει σχετική ιστοσελίδα προκειμένου να προβληθούν  οι ιεροί ναοί:
α) του Αγίου Νικολάου Μονής, που είναι βυζαντινός με πλούσιες τοιχογραφίες, που πρόσφατα συντηρήθηκαν και αναδείχθηκαν.
β)Της Παναγίας της Κεράς, με το περίφημο καμπαναριό της, το οποίο πρόσφατα ανακατασκευάστηκε.
Η ιστοσελίδα έχει ονομασία http://sites.google.com/site/naoimonis αλλά δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένη, πράγμα που πιστεύουμε ότι θα γίνει σύντομα.



2 σχόλια:

  1. Μπράβο. Αξιόλογη η προσπάθεια. Γνωρίζετε ότι στη Σκλαβοπούλα βρίσκεται αν δε κάνω λάθος μία από τις 2-3 αρχαιότερες εκκλησίες των Χανίων. Έχει εκπληκτικού κάλλους και τεχνοτροπίας τέμπλο και αγιογραφίες (με αρκετές "σφυριές" από κάποιον ανεγκέφαλο που κάποτε αρκετά παλιά ήθελε να αγριέψει την επιφάνεια των τοίχων της εκκλησίας για να την σουβαντίσει), καθώς και πολλές παλιές εικόνες από τις οποίες κάποιες παλαιότερα εκλάπησαν υπό το πρόσχημα της συντήρησης.
    Αλήθεια ο κος συνάδελφος γιατί δεν φτιάχνει κι ένα site για τον σύλλογο μας ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία...
    Όταν πέρασα από εκεί το 2000 δεν είχα μαζί φωτογραφική μηχανή. Ευτυχώς ξαναθαυμάζω εδώ το όμορφο καμπαναριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψετε τις προτάσεις σας για θέματα που αφορούν τον παραπάνω τομέα. Εφόσον κάνετε προτάσεις καλό είναι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο,να γράψετε το όνομα σας και να δώσετε το e-mail σας

Εάν βρίσκετε δυσκολία στην "Υποβολή σχολίου ως" επιλέξετε το τελευταίο "Ανώνυμος/η"; Το όνομα σας στην περίπτωση αυτή, εφόσον θέλετε να το γράψετε, γράψετε το μέσα στο κείμενο του σχολίου.